Počet nových nezamestnaných v USA v uplynulom týždni klesol

Počet nových žiadostí o štátnu podporu v nezamestnanosti klesol, v týždni končiacom 24. apríla, o 11 tis. na sezónne upravených 448 tis. Analytici, oslovení v prieskume agentúry Reuters očakávali, že počet nezamestnaných klesne na 445 tis.

Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti klesol v uplynulom týždni miernejšie, než sa očakávalo. Informovalo o tom vo štvrtok americké ministerstvo práce. Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti klesol v týždni končiacom 24. apríla o 11 tis. na sezónne upravených 448 tisíc. Analytici, oslovení v prieskume agentúry Reuters, očakávali, že počet nezamestnaných klesne na 445 tisíc.

Štvortýždňový priemerný počet nových žiadostí o dávky v nezamestnanosti minulý týždeň vzrástol o 1 500 na 462 500 žiadostí. Napriek tomu, že vývoj nezamestnanosti má opäť klesajúci trend, po tom čo ho prerušili veľkonočné sviatky, sa analytici obávajú, že tempo poklesu je príliš pomalé. Počet ľudí, ktorý poberajú podporu v nezamestnanosti dlhšie ako týždeň sa v týždni končiacom 17. apríla znížil o 18 tis. na 4,65 mil. Američanov, v porovnaní s očakávaním analytikov 4,62 mil. nezamestnaných. Vyplýva to z údajov ministerstva práce. Analytici ďalej očakávajú, že celková miera nezamestnanosti zostane v apríli nezmenená na úrovni 9,7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy