Peter Blaškovitš končí na poste generálneho riaditeľa agentúry

Minister hospodárstva Karel Hirman odvolal z funkcie generálneho riaditeľa Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Petra Blaškovitša. Vyplýva to z vyjadrenia zverejneného v piatok agentúrou. Rezort hospodárstva zatiaľ zmenu oficiálne nekomentoval.
„Rešpektujem rozhodnutie ministra hospodárstva Karela Hirmana,“ uviedol Blaškovitš. Skonštatoval, že za dva a pol roka sa mu podarilo rozbehnúť vodíkové aktivity, prostredníctvom projektu inovujme.sk agentúra inovacnymi poukazkami podporila podnikateľov v hodnote priblizne päť milionov eur a inovacnymi workshopmi preslo viac ako 5000 studentov na vysokych a strednych skolach.
Jedným z najznámejších projektov, ktoré SIEA realizuje, je Zelená domácnostiam. Agentúre sa podarilo zmenou pravidiel stabilizovať enormný záujem o podporu nákupu obnoviteľných zdrojov energie, keď naviazala príspevky štátu na záruky od dodávateľov na realizáciu v určenom čase. SIEA tiež v ramci 19 vyziev zo štrukturálnych fondov schvalila 761 projektov a žiadostí o nenavratny financny prispevok v celkovom objeme takmer 312 milionov eur, ale napríklad zrealizovala aj vyse 50 energetickych auditov či vzdelavala skolakov aj mladez o energetickej uspore a podpore nezavislosti od fosilnych paliv.
SIEA zastrešuje široké spektrum aktivít od projektov zameraných na inovatívne riešenia, energetickú efektívnosť až po využívanie obnoviteľných zdrojov energie a plní úlohu technologickej agentúry. „Odchádzam s pocitom dobre vykonanej práce,“ zhodnotil svoje pôsobenie v SIEA Blaškovitš.

Súvisiace články

Aktuálne správy