Ratingová agentúra Moody’s posilnila rating spoločnosti Česká pojišťovna

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's dnes posilnila rating finančnej sily spoločnosti Česká pojišťovna, (ČP) a.s. na úroveň Baa3. Celkový ratingový výhľad ostáva stabilný

Londýn 30. júla (TASR) – Medzinárodná ratingová agentúra Moody’s dnes posilnila rating finančnej sily spoločnosti Česká pojišťovna, (ČP) a.s. na úroveň Baa3. Celkový ratingový výhľad ostáva stabilný.

Ratingové hodnotenie odráža podľa Moody’s súčasnú pozíciu spoločnosti ako trhového lídra v životnom a neživotnom poistení. Dobrá operačná výkonnosť, stabilný rezervný systém a dobrý krízový manažment prispeli v posledných rokoch k materiálnemu nárastu aktív spoločnosti ČP.

Moody’s oznámila, že spoločnosť ČP, ktorá je sesterskou spoločnosťou finančnej skupiny Česká pojišťovna Financial Group, je dominantným lídrom na českom poisťovacom trhu a so svojou kreditnou silou si túto pozíciou udrží aj v nasledujúcom období. Ku kreditnej sile spoločnosti prispieva podľa Moody’s aj fakt, že ČP sa vrátila k ziskovosti, keď jej zisk za posledné roky presiahol sumu 120 miliónov EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy