Sociálna poisťovňa predstavila svoju novú webovú stránku

Sociálna poisťovňa (SP) predstavila svoju novú webovú stránku, ktorú spustí v sobotu. Inštitúcia o tom informovala v piatok.
Nová webová stránka nahradí tú pôvodnú, takmer dve desaťročia starú. V centre diania je po novom podľa SP klient a situácie, v ktorých sa môže ocitnúť. Podľa nového spôsobu vyhľadávania informácií si tak klient môže na úvodnej stránke zvoliť životnú situáciu, v ktorej sa nachádza, alebo typ klienta (Kto som), ktorým v danej chvíli je.
Webstránke vytvorili novú štruktúru obsahu, doplnili ho, aktualizovali texty a prepojili príbuzné témy. V poslednej etape prípravy preverili správnosť informácií zamestnanci SP.
Ďalším podstatným parametrom bolo nepresýtiť stránku obsahom. „Prínosom nového webu má byť najmä zrozumiteľnosť pre čo najširšie publikum používateľov, jednoduchá orientácia a responzívne zobrazenie z rôznych druhov zariadení, desktopov, mobilov a výrazné zlepšenie prístupnosti, napríklad pre zrakovo znevýhodnených,“ uviedol generálny riaditeľ SP Michal Ilko.
Riešenie nového webového sídla plne zabezpečujú pracovníci SP. Nová webstránka bude na pôvodnej webovej adrese.
Webové sídlo Sociálnej poisťovne tento rok zatiaľ zaznamenalo približne 15 miliónov návštev. Za celý minulý rok to bolo 20 miliónov, v roku 2020 ich bolo 23 miliónov a v roku 2019 to bolo 13 miliónov. Návštevníci stránky sa najviac zaujímali o témy zoznam dlžníkov, kontakty, nemocenské dávky a dôchodkové dávky.

Súvisiace články

Aktuálne správy