Skilab chce na Spiši investovať do turizmu 5 mil. eur

Spoločnosť chce v Slovenskom raji vybudovať nové lyžiarske trate ako aj ubytovacie a stravovacie zariadenia. Vytvoriť by mala 45 nových pracovných miest.

Spoločnosť Skilab, s.r.o. plánuje na Spiši investovať do rozvoja cestovného ruchu vyše 5 mil. eur. Ako informovalo Ministerstvo hospodárstva SR (MH), firma chce v Slovenskom raji rozšíriť svoje stredisko cestovného ruchu. Investor plánuje vybudovať nové lyžiarske trate, horské dopravné zariadenia, či nové ubytovacie a stravovacie zariadenia. Vďaka tejto investícií by malo vzniknúť 45 nových pracovných miest.

S realizáciou investičného projektu v Spišskej Novej Vsi, v mestskej časti Novoveská Huta, chce investor začať v druhom polroku tohto roka, pričom ukončenie realizácie je naplánované v roku 2012. Spoločnosť Skilab už požiadal rezort hospodárstva o poskytnutie investičnej pomoci. Ako vyplýva z návrhu ministerstva, firma by mala od štátu dostať stimuly vo forme dotácie na obstaranie dlhodobého majetku vo výške 2,25 mil. eur. „Predkladaný investičný zámer, po posúdení a analýze, má predpoklad splniť podmienky na poskytnutie regionálnej investičnej pomoci a požadovaná investičná pomoc je zlučiteľná so spoločným trhom,“ uviedol rezort v návrhu na poskytnutie regionálnej investičnej pomoci. Plánovaná priemerná mesačná mzda zamestnancov firmy Skilab by mala byť na úrovni 750 eur.

Spoločnosť Skilab pôsobí v oblasti cestovného ruchu desať rokov. Prevádzkuje napríklad lyžiarske stredisko Rittenberg. Ako vyplýva z výpisu Obchodného registra SR spoločníkmi vo firme sú okrem šiestich fyzických osôb aj spoločnosť EL, s.r.o. a občianske združenie Idea Spiš.

Súvisiace články

Aktuálne správy