Telefónica O2 Slovakia a T-Mobile podpísali dohodu o národnom roamingu

Bratislava 28. novembra (TASR) – Mobilní operátori Telefónica O2 Slovakia, s. r. o., a T-Mobile Slovensko, a. s., dnes podpísali dohodu o národnom roamingu.

Zmluva o národnom roamingu znamená, že Telefónica O2 Slovakia bude v úvodnej fáze poskytovať svoje služby čiastočne v sieti T-Mobile Slovensko. Spoločnosť rokovala o uzavretí dohody o národnom roamingu s obidvoma mobilnými operátormi poskytujúcimi služby v SR.

Zo strany nového, tretieho mobilného operátora v SR je to splnenie ďalšieho kroku potrebného na to, aby mohol spustiť plnohodnotnú komerčnú prevádzku. Z dlhodobého hľadiska je stratégiou spoločnosti Telefónica O2 vybudovať vlastnú sieť. T-Mobile bude poskytovať služby svojej siete zákazníkom spoločnosti Telefónica O2 v miestach bez pokrytia vlastnou sieťou.

Podľa generálneho riaditeľa Telefónica O2 Slovakia Juraja Šedivého je dohoda o národnom roamingu signálom pre budúcich zákazníkov. "Našim cieľom je ponúknuť hneď od začiatku kvalitné a plnohodnotné služby a podpísaná zmluva o národnom roamingu s T-Mobile nám pomôže tento cieľ splniť v nami stanovenom harmonograme," uviedol Šedivý. Za obojstranne výhodnú považuje podpísanú dohodu aj riaditeľ T-Mobile Slovensko Robert Chvátal. "K dohode s Telefónicou sme dospeli po korektných rokovaniach. Sme si vedomí toho, že nový mobilný operátor kládol dôraz predovšetkým na kvalitu siete, transparentnosť v rokovaní a komerčné podmienky," konštatoval.

TASR o tom informoval riaditeľ korporátnej komunikácie T-Mobile Juraj Droba.

Súvisiace články

Aktuálne správy