Podľa VÚS Rýchly internet T-Mobilu prekonáva v rýchlosti Orange internet expres

Bratislava 27. novembra (TASR) – Podľa meraní Výskumného ústavu spojov, n. o., dosahuje služba Rýchly internet spoločnosti T-Mobile Slovensko, a. s., lepšie výsledky v sťahovaní súborov, načítavaní webových stránok, posielaní e-mailových správ a v odozve siete v porovnaní s konkurenčnou službou Orange internet expres. TASR o tom informoval koordinátor externej komunikácie T-Mobile Martin Vidan.

Výskumný ústav spojov meral v septembri a októbri mobilné internetové pripojenie technológiou FLASH-OFDM služby Rýchly internet a technológiou HSDPA služby Orange internet expres v priebehu septembra a októbra. Merania sa uskutočnili na 39 rôznych meracích miestach v 8 slovenských mestách – v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Humennom, Leviciach, Ružomberku a Žiari nad Hronom.

"Sťahovanie súboru prostredníctvom služby Rýchly internet je priemerne 4-krát rýchlejšie v porovnaní so službou Orange internet expres. So službou Rýchly internet je načítavanie webovej stránky 1,5-krát rýchlejšie, odozva siete je 5-krát rýchlejšia a posielanie e-mailovej správy je 6-krát rýchlejšie oproti službe Orange internet expres," spresnil Vidan.

Z meraní Výskumného ústavu spojov podľa Vidana ďalej vyplynulo, že so službou Rýchly internet sťahovanie 5 MB súboru trvalo v priemere 28,74 sekundy, zatiaľ čo so službou Orange internet expres takmer 2 minúty. Načítavanie webovej stránky trvalo so službou Rýchly internet trvalo v priemere 6,31 sekundy, s konkurenčnou službou 9,71 sekundy. Priemerne nameraná odozva siete pri technológii FLASH-OFDM bola 43,33 milisekundy, pri technológii HSDPA to bolo v priemere 230,5 milisekundy. So službou Rýchly internet trvalo poslanie e-mailovej správy 1,91 sekundy, so službou Orange internet expres 11,81 sekundy.

Súvisiace články

Aktuálne správy