Pekári ocenia ľudí za mimoriadny prínos pri zvládnutí dvoch vĺn pandémie

Členovia Slovenského združenia pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) ocenia vo štvrtok na valnom zhromaždení vo Valči v okrese Martin ľudí mimo ich profesie, ktorí počas pandémie mimoriadne pomohli k plynulému zásobovaniu čerstvým chlebom, pečivom, koláčmi a cestovinami.
Podľa výkonného riaditeľa SZPCC Milana Lapšanského boli pre pekárov počas oboch vĺn pandémie absolútnymi prioritami bezpečnosť zamestnancov a plynulosť zásobovania pekární surovinami. „Od nich totiž záviseli dodávky pečiva pre slovenských spotrebiteľov. Pekárom sa ich nakoniec počas oboch vĺn pandémie podarilo zabezpečiť, nie však vďaka pomoci štátu. Dopomohli k tomu mimoriadni ľudia, ktorým by sme sa chceli poďakovať a vyzdvihnúť ich príbehy,“ povedal Lapšanský.
Podotkol, že pekári zásobovali spotrebiteľov po celom Slovensku nepretržite počas oboch vĺn pandémie. „Stretávali sa s komplikovanými situáciami, keď museli riešiť výpadky zamestnancov vo výrobe, nedostatok surovín či nerealizovateľné a dennodenne sa meniace nariadenia štátu. Chlieb je pritom základnou potravinou absolútnej väčšiny Slovákov a je takzvanou citlivou potravinou. Bez neho by mala ktorákoľvek predajňa potravín obrovský problém,“ doplnil výkonný riaditeľ SZPCC.
„Pekárne a naši zamestnanci, ktorých je po Slovensku viac ako 12.000, boli počas oboch vĺn pandémie v prvej línii. Pracovali sme aj počas najtvrdších lockdownov, dňom i nocou. Chceme preto, aby verejnosť poznala ľudí, ktorí nezištným nasadením dopomohli k tomu, že obyvatelia celého Slovenska mali aj počas pandémie prístup k pečivu,“ dodal Lapšanský.
SZPCC združuje výrobcov z celého Slovenska a má takmer 500 členov od SZČO po veľké pekárne.

Súvisiace články

Aktuálne správy