Facebook zrušil zákaz reklamy na kryptomeny po menej ako 6 mesiacoch

, BI Foto: TASR/AP

Zákaz bol vyhlásený v januári, ale Facebook chce teraz "upraviť" svoju politiku. Reklamy propagujúce binárne možnosti a počiatočné ponuky mincí sú stále zakázané.

Facebook po zrušení zákazu umožní predbežne schváleným firmám propagovať určité služby. Zákaz z januára zahŕňal všetky kryptoreklamy s politikou, ktorá bola navrhnutá "úmyselne so širokým záberom". V tom čase produktový šéf Facebooku, Rob Leathern vo svojom blogu napísal, že svet kryptopomien je nedôveryhodný. "Chceme, aby ľudia naďalej objavovali a mali možnosť dozvedieť sa o nových produktoch a službách prostredníctvom reklám v službe Facebook bez obáv z podvodov," napísal Leathearn vo svojom novom príspevku, v ktorom vysvetľuje rozhodnutie spoločnosti Facebook povoliť určitú reklamu na služby z oblasti kryptomien.

Leathearn nepovedal, prečo Facebook zrušil svoj zákaz. "V posledných mesiacoch sme sa zaoberali tým najlepším spôsobom, ako spresniť túto politiku, aby sme povolili niektoré reklamy, a zároveň sme sa snažili o to, aby boli bezpečné," povedal.

Pravidlá Facebooku teraz vyžadujú, aby inzerenti predložili on-line žiadosť, na základe ktorej Facebook posúdi ich spôsobilosť. Ide o preskúmanie "akýchkoľvek licencií, ktoré získali, či sú obchodovateľní na verejnej burze cenných papierov a iných príslušných verejných záležitostí o ich podnikaní".

Napriek zákazu reklamy z januára tohto roka, zdá sa že pohľad Facebooku na krypto sa časom mení. V máji založili tím, ktorý sa venuje vývoju blockchain technológie a spoločnosť údajne pracuje aj na vytvorení vlastnej kryptomeny.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy