Bitcoin Cash nad 3000 dolárov: Rast prišiel po tom, čo burza Coinbase oznámila, že umožní obchodovanie s touto kryptomenou

, BI,coinmarketcap Foto: thinkstock

Bitcoin Cash posilnil o viac ako 600 dolárov po tom, čo Coinbase, jedna z najväčších búrz v utorok večer oznámila, že by umožnila obchodovanie s touto kryptomenou.

Bitcoin Cash, ktorý vznikol rozdelením bitcoinu tzv. hard forkom v auguste tohto roka, je akýsi druh klonu pôvodného bitcoinu. Vznikol kvôli urýchleniu spracovania transakcií, ale Coinbase po uvedení tejto kryptomeny v auguste neumožňovala obchodovanie s ňou. Používatelia preto nedostali za každý jeden vlastnený bitcoin aj bitcoin cash, tak ako vlastníci, ktorí využívali iné virtuálne peňaženky a burzy. Coinbase v utorok uviedol, že užívatelia, ktorí vlastnili bitcoin v čase rozdelenia, dostanú svoje mince.

"Dôvod, prečo je pôvodný Bitcoin taký nepriateľský voči Bitcoin Cash, je, že mu ukradol meno a zároveň obhajuje úplne iný systém, ako ten, ktorý pôvodne opísal Satoshi," píše na twitteri Roger Ver.

Cena pôvodného bitcoinu na oznámenie reagovala silným poklesom až na 15 000 USD, ktorý sa neskôr zmiernili na cca 17 000 USD. Pokles bol doposiaľ najväčší od začiatku obchodovania s bitcoinovými futures a cenu priblížil úrovni 20-dňového priemeru.

Súvisiace články

Aktuálne správy