Nezamestnanosť vo Francúzsku sa v prvom štvrťroku znížila

Počas januára až marca nezamestnanosť v krajine vrátane zámorských území medzikvartálne klesla o 0,4 percentuálneho bodu na 9,6 %.

Miera nezamestnanosti vo Francúzsku vrátane zámorských území v prvom štvrťroku tohto roka medzikvartálne klesla o 0,4 percentuálneho bodu na 9,6 percenta z úrovne 10 percent, na ktorej bola v záverečnom štvrťroku vlaňajška. Bez zahrnutia zámorských území sa počet nezamestnaných vo Francúzsku počas januára až marca znížil o 115 tis. na 2,7 mil. a miera nezamestnanosti medzikvartálne klesla tiež o 0,4 percentuálneho bodu, a to na 9,3 percenta. Medziročne bola nižšia o 0,6 percentuálneho bodu. Informoval o tom vo štvrtok na svojej internetovej stránke štatistický úrad krajiny INSEE.

Dlhodobo nezamestnaných, čiže takých, ktorí boli bez práce minimálne rok, bolo počas januára až marca vo Francúzsku 1,2 mil. a tvorili 4,1 percenta ekonomicky aktívnej populácie. Dlhodobá nezamestnanosť v krajine sa tak medzikvartálne znížila o 0,1 percentuálneho bodu a v porovnaní s prvým štvrťrokom minulého roka klesla o 0,2 percentuálneho bodu. Miera zamestnanosti vo Francúzsku medzi ľuďmi vo veku 15 až 64 rokov bola počas januára až marca na úrovni 64,7 percenta a oproti záverečným trom mesiacom vlaňajška sa nezmenila. Medziročne však miera zamestnanosti vzrástla o 0,1 percentuálneho bodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy