Zisk hotelovej spoločnosti Marriott prekonal očakávania

Za január až marec hotelová firma vykázala zisk 365 mil. USD a upravený zisk 1,01 USD na akciu, analytici prognózovali upravený zisk v sume 90 centov na akciu.

Americká hotelová spoločnosť Marriott Vacations Worldwide Corp. v prvom kvartáli dosiahla zisk 365 mil. USD. Jej zisk za január až marec na akciu bol na úrovni 94 centov. Zisk na akciu po úprave o náklady súvisiace fúziami a akvizíciami bol v sume 1,01 USD, čo prekonalo očakávania trhu. Analytici oslovení v prieskume Zacks Investment Research v priemere odhadovali, že upravený zisk hotelovej skupiny na akciu bude vo výške 90 centov.

Tržby hotelovej firmy za prvý štvrťrok boli v objeme 5,56 mld. USD. Firma tým tiež prekonala očakávania. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť Zacks, predpovedali tržby v sume 4,91 mld. USD. Marriott za celý tento rok očakáva zisk v pásme 3,92 až 4,09 USD na akciu. Od začiatku tohto roka sa hodnota akcií spoločnosti zvýšila o 17 percent, pričom akciový index Standard & Poors 500 stúpol o 7 percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy