Šéf čínskeho úradu pre dohľad nad poisťovníctvom čelí protikorupčnému vyšetrovaniu

Oznámeniu o začatí vyšetrovania predchádzalo viacero káuz poisťovacích spoločností, ktoré podľa medializovaných informácií súviseli s problémovými obchodmi na akciových trhoch.

Šéf čínskeho úradu pre dohľad nad poisťovníctvom čelí protikorupčnému vyšetrovaniu. Informovala o tom v pondelok štátna komisia pre boj s korupciou, podľa ktorej je šéf úradu podozrivý z viacerých prípadov “vážneho porušenia disciplíny”. To je podľa agentúry AP formulácia, ktorou čínske úrady zvyčajne označujú korupčné praktiky. Bližšie informácie k prípadu komisia neposkytla.  

Ako informuje agentúra AP, šéf štátneho úradu nad poisťovníctvom, 60-ročný Siang Ťun-po, by sa stal najvyššie postaveným predstaviteľom, na ktorého sa zamerala protikorupčná kampaň iniciovaná čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom po jeho nástupe do úradu v roku 2013. Siang v minulosti pôsobil ako šéf štátnej poľnohospodárskej banky, ktorá patrí medzi štyroch najväčších poskytovateľov úverov v krajine a v súčasnosti je aj členom ústredného výboru čínskej komunistickej strany. Oznámeniu o začatí vyšetrovania predchádzalo v posledných mesiacoch viacero káuz poisťovacích spoločností, ktoré podľa medializovaných informácií súviseli s problémovými obchodmi na akciových trhoch. 

Súvisiace články

Aktuálne správy