Nezamestnanosť vo Francúzsku sa znížila

Počas októbra až decembra nezamestnanosť v krajine bez zámorských území medzikvartálne klesla o 0,1 percentuálneho bodu na 9,7 %.

PARÍŽ 16. februára (SITA) – Nezamestnanosť vo Francúzsku vrátane jeho zámorských území podľa metodiky Medzinárodnej organizácie práce v záverečnom štvrťroku vlaňajška medzikvartálne klesla na 10 percent z úrovne 10,1 percenta. Nezamestnanosť v krajine bez zámorských území sa počas októbra až decembra v porovnaní s predošlým štvrťrokom znížila tiež o 0,1 percentuálneho bodu, a to na úroveň 9,7 percenta.

Počet nezamestnaných medzikvartálne klesol o 31 tis. na 2,8 milióna. Medziročne sa nezamestnanosť vo Francúzsku v štvrtom kvartáli zmenšila o 0,2 percentuálneho bodu. Informoval o tom vo štvrtok na svojej internetovej stránke francúzsky štatistický úrad INSEE.

V poslednom štvrťroku vlaňajška vo Francúzsku evidovali 1,2 mil. takých nezamestnaných, ktorí si prácu hľadali minimálne rok. Dlhodobá nezamestnanosť tak bola na úrovni 4,2 percenta, pričom sa v medzikvartálnom aj medziročnom porovnaní zmenšila o 0,1 percentuálneho bodu. Miera zamestnanosti v krajine vo vekovej skupine 15 až 64 rokov bola počas októbra až decembra 64,7 percenta. V porovnaní s tretím štvrťrokom sa zvýšila o 0,1 percentuálneho bodu a medziročne stúpla o 0,3 percentuálneho bodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy