Menej čakania na letisku: Na odbavenie batožiny stačí internet

, ČTK;lad foto:SITA

Španielske aerolinky Iberia spustili na internete službu MyBagTag, kde si môžu cestujúci sami stiahnuť a vytlačiť visačku na svoju batožinu. Iberia je tak vôbec prvou leteckou spoločnosťou na svete, ktorá podobnú službu cestujúcim ponúkla.

Cieľom služby je urýchlenie odbavenia cestujúcich na letisku. Píše o tom na svojich internetových stránkach TravelDailyNews.com.

Zákazníci, ktorí si zvolia odbavenie na internete, môžu zadať počet svojej batožiny a stiahnuť si a vytlačiť visačku. Opätovne použiteľný obal na visačku si môžu vyzdvihnúť na akomkoľvek španielskom letisku. Na letisku potom cestujúci nemusia vystáť dlhú frontu na odbavenie batožiny, ale svoju kufre a cestovné tašky iba odovzdajú pri špeciálnej priehradke.

Službu zatiaľ môžu využiť len cestujúci na vnútroštátnych linkách. Firma ju však chce čoskoro rozšíriť aj pre lety po Európe a do zámoria. Časom by sa mala rozšíriť aj na lety s prestupom.

Hlavnou výhodou služby je podľa aeroliniek väčšia flexibilita a komfort pri odbavení batožiny. Zákazníci si tento spôsob môžu zvoliť prakticky kdekoľvek, kde je pripojenie na internet.

Súvisiace články

Aktuálne správy