Masívna kampaň pre Moto X: Google chystá inzerciu za 500 miliónov dolárov

, The Wall Street Journal Foto:SITA

Zdá sa, že Google nenechá nič na náhodu, čo sa týka najnovšieho produktu, smartfónu Moto X. Podľa informácií The Wall Street Journal novinku firma podporí už v lete, alebo na jeseň globálnou reklamnou kampaňou za 500 miliónov dolárov. Takýmto marketingovým balíkom by sa Google dostal okamžite do ligy Samsungu a Appleu.

Najviac by sa zrejme potešili mobilní operátori, ktorí by už privítali zmenu vo svojej ponuke koncových zariadení, kde už nejakú tú dobu dominujú práve spomínaní dvaja hráči. Na druhej strane by sa potešila aj skupina užívateľov, ak by Google hodil na trh výrobok len so základným softvérovým vybavením OS Android. Extra výbava totiž v mnohých prípadoch zabraňuje inštalácii najnovšej verzie Androidu.

Ozývajú sa hlasy, že Google zmenil svoj ​​názor a v súvislosti s Motorolu chce dosiahnuť zisk. Minulý rok vykázal stratu vo výške jednej miliardy dolárov. Šlo by o prekvapivú zmenu, pretože Google je známy tým, že nechce zarábať na hardvéri a spoločnosti ide predovšetkým o to, aby sa užívatelia internetu (cieľová skupina pre reklamy) dostali k lacným a dobrým mobilom, tabletom a notebookom.

Zatiaľ je známych len málo podrobností o mobilnom telefóne Moto X. The Wall Street Journal ho radí do kategórie spolu s iPhone 5, HTC One a Samsung Galaxy S4, čo znamená, že jeho cena sa bude pohybovať okolo 600 dolárov bez viazanosti a 200 dolárov pri podpise zmluvy. The Verge upozorňuje, že pôjde skôr o smartfón strednej triedy za cenu 200 dolárov bez viazanosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy