Samsung Electronics zvažuje v USA výstavbu novej továrne

Plány na výstavbu novej továrne na výrobu domácich spotrebičov sú vo fáze vyhodnocovania, konečné rozhodnutie nepadlo, uviedla hovorkyňa juhokórejskej spoločnosti

Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics zvažuje v USA výstavbu továrne na výrobu domácich spotrebičov. Spoločnosť o tom informovala v piatok. Oznámenie prichádza v čase, kedy sa firmy v rôznych odvetviach pripravujú na možné kroky administratívy prezidenta Donalda Trumpa, ktorý opakovane hrozí zavedením protekcionistických opatrení v zahraničnom obchode. Podľa hovorkyne Samsungu sa plány nachádzajú vo "fáze vyhodnocovania" a konečné rozhodnutie zatiaľ nepadlo. Samsung pokračuje vo vyhodnocovaní "nových investičných potrieb v USA", dodala hovorkyňa.

Možnosť, že USA zavedú clá na produkty vyrobené v Mexiku, nekomentovala. Podľa agentúry AP väčšinu domácich spotrebičov predávaných v USA vyrába Samsung v Mexiku.

Samsung Electronics pôsobí od roku 2002 aj na Slovensku v Galante prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Produkcia spoločnosti je zameraná najmä na výrobu LCD televízorov s LED technológiou. Galantský podnik sa stal najväčším výrobným závodom spoločnosti Samsung v Európe.

Súvisiace články

Aktuálne správy