Štúdiu pre cestu I/66 dodajú R-Project Invest a ESP Consult

Slovenská správa ciest má za vypracovanie štúdie realizovateľnosti pre cestu prvej triedy I/66 v úseku Slovenská Ľupča - Telgárt po hranicu Banskobystrického samosprávneho kraja zaplatiť 395,9 tis. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

Štúdiu realizovateľnosti pre cestu prvej triedy I/66 v úseku Slovenská Ľupča – Telgárt po hranicu Banskobystrického samosprávneho kraja dodá skupina spoločností R-Project Invest, s. r. o., Bratislava (vedúci člen) a ESP Consult, s. r. o., Šamorín. Slovenská správa ciest (SSC) má za vypracovanie štúdie v trvaní šesť mesiacov zaplatiť 329,9 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (395,9 tis. eur vrátane dane). Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže vyhlásenej ešte v januári tohto roka. Predpokladaná cena za dodanie štúdie bola 440,6 tis. eur bez dane.

Štúdia má navrhnúť technicky, ekonomicky a environmentálne najvhodnejšie riešenie trasy cesty I/66, vyhodnotiť už navrhnuté trasy, prípadne ich doplniť a zhodnotiť. Ponuky v tendri predložili spolu traja uchádzači. Okrem úspešného spoločnosť Valbek, s. r. o., Bratislava navrhla cenu 485,7 tis. eur a skupina firiem Alfa 04, a. s., Bratislava a HBH Projekt, spol. s r. o., Brno 510,24 tis. eur vrátane dane.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty I. triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Bratislava má na starosti cesty I. triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.

be;qq

Súvisiace články

Aktuálne správy