Zisk aj z 30 centového tovaru: Zakladateľ nízkonákladových aeroliniek začal predávať ultralacné potraviny

, Sky news;ČTK Foto: SITA

Zakladateľ nízkonákladových aeroliniek EasyJet Stelios Haji-Ioannou otvoril lacné potraviny EasyFood, kde sa dajú kúpiť jednotlivé potraviny za 25 pencí (asi 33 centov). Dnešné ceny sú síce uvádzacie, ale zakladateľ sľubuje, že chce udržiavať nízke ceny tak dlho, pokiaľ budú generovať zisk, uviedla televízia Sky News.

Prvý obchod EasyFood bol otvorený v Park Royal v severozápadnom Londýne so sloganom: "Žiadne drahé značky. Len potraviny s čestnými cenami. "Obchod priznáva" obmedzenú základnú ponuku". V predaji nie je čerstvá zelenina, ovocie ani mäso, ale nájdete tam ryby v oleji, ananásové rezy alebo opečenú fazuľu či cestoviny.

Za 25 pencí je napríklad paradajkový pretlak, čaj, sardinky, ryža a cukor či instantné rezance.

Pred obchodom sa v stredu po otvorení kvôli veľkému záujmu vytvoril rad. Zamestnanci preto museli zákazníkov púšťať dovnútra po menších skupinách.

"Je to ďalší spôsob, ako môže značka Easy slúžiť chudobnejším," vyhlásil Stelios, ktorý sa venuje dodávkam potravín cez charitu v Grécku a na Cypre. Uviedol, že ide o obchodný pokus predávať základné potraviny za 25 pencí nezamestnaným alebo ľuďom s nízkymi platmi žijúcimi okolo Park Royal.

Podľa expertov to vyzerá, že Stelios chce podkopať pozíciu lacných reťazcov ako je Lidl / Aldi a Poundland, uviedla televízia Sky News. Tradičné samoobsluhy Tesco, Sainsbury's Asda a Morrison's majú pocit, že ich už cenová vojna vytlačila z oblasti diskontov.

Stelios, ktorý s rodinou drží 35 percent easyJet, oznámil plán na otvorenie lacných potravín v roku 2013.

Súvisiace články

Aktuálne správy