Slovenská pošta nakúpi automatizované terminály a softvér

Predpokladaná cena za komplexnú dodávku 40 automatizovaných poštových terminálov a softvéru potrebného pre vybudovanie ich siete za dva roky je 2,76 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Slovenská pošta plánuje na vypracovanie projektových dokumentácií pre svoje potreby vynaložiť za dva roky maximálne 800 tis. eur bez dane, za dodávateľa vybrala spoločnosť Unitec Holding.

Slovenská pošta, a. s. vyhlásila verejnú súťaž na komplexnú dodávku 40 automatizovaných poštových terminálov a softvéru potrebného pre vybudovanie ich siete. Predpokladaná cena zákazky na dva roky, vrátane montáže, technickej podpory a servisu je 2,76 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (3,31 mil. eur vrátane dane).

Lehota na predkladanie ponúk je 14. marca a dodávateľ má vzísť na základe najnižšej ceny z následnej elektronickej aukcie. Jednou z podmienok účasti je dosiahnutie celkového obratu minimálne 4 mil. eur bez dane za predchádzajúce tri roky. Uchádzači majú preukázať, že dodali poštové terminály alebo analogickú techniku v minimálnej triede bezpečnosti, vrátane súvisiacich služieb v súhrnnom objeme 1 mil. eur bez dane.

Slovenská pošta na vypracovanie projektových dokumentácií pre svoje potreby plánuje vynaložiť za dva roky maximálne 800 tis. eur bez dane (960 tis. eur s daňou). Za dodávateľa vybrala spoločnosť Unitec Holding, spol. s r. o. z Bratislavy na základe jedinej prijatej ponuky. Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže vyhlásenej vlani v októbri, predpokladaná cena za poskytnutie služieb bola 800 tis. eur bez dane. Rámcová dohoda bola zverejnená v polovici januára. Pošta vlani uzavrela s uvedenou firmou štyridsať zmlúv o dielo v celkovom objeme 1,15 mil. eur. Najväčšiu hodnotu z nich mala zmluva na komplexnú rekonštrukciu systémov elektrickej požiarnej signalizácie s pripojením na multifunkčné dohľadové centrum z októbra za vyše 343 tis. eur.

Slovenská pošta, a. s. so sídlom v Banskej Bystrici vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a jej akcie spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má najrozsiahlejšiu pobočkovú sieť s vyše 1 540 poštami.

Súvisiace články

Aktuálne správy