Neobyčajný krok Warrena Buffetta

, businessinsider Foto: SITA

Tretí najbohatší muž na svete sa rozhodol urobiť niečo, čo nikdy predtým. Daroval 25 000 dolárov "Ready For Hillary," organizácii, ktorá získava peniaze na pomoc Hillary Clintonovej dostať sa do Bieleho domu.

Podľa agentúry Bloomberg je to maximálna suma, ktorú je organizácia ochotná prijať od súkromnej osoby. umožňuje individuálne dať. Ako agentúra poznamenáva, Buffet aj v minulosti dával peniaze do výborov a pre kandidátov strany, ale darilo sa mu držať si odstup od politiky. Teraz však ide o prvý dar priamo nezávislej politickej skupine.

"Nechcem vidieť ísť demokraciu týmto smerom," vyjadril sa Buffet keď na v výročnom valnom zhromaždení, keď ho žiadali o vysvetlenie prečo nepodporí znovuzvolenie prezidenta. Nie je to žiadne tajomstvo, že Buffett sympatizuje s Clintonovou. Ako CNN poznamenáva, v roku 2012, sa vyjadril, že práve ona je najviac kvalifikovaný kandidát vyhrať voľby v roku 2016. "Nechápem, ako by ste mohli mať niekoho s lepšou kvalifikáciou," povedal Buffett pre CNN. "Páči sa mi to, v čo verí, … Myslím, že je mimoriadne schopná a energická keď príde na presadzovanie presvedčenia."

Súvisiace články

Aktuálne správy