Bývalý partner J&T získal 11 % v Tatry Mountain Resorts

Bývalý partner J&T Igor Rattaj získal viac ako 11-percentný podiel v spoločnosti Tatry Mountain Resorts, a.s. Cieľom tohto kroku je podľa spoločnosti sprehľadnenie akcionárskej štruktúry firmy.

Bývalý partner J&T Igor Rattaj získal viac ako 11-percentný podiel v spoločnosti Tatry Mountain Resorts, a.s. Cieľom tohto kroku je podľa spoločnosti sprehľadnenie akcionárskej štruktúry firmy. Prevod 780 569 kusov akcií Tatry Mountain Resorts sa na Burze cenných papierov v Bratislave zrealizoval v stredu. Akcie sa previedli zo spoločnosti Baxon real estate Ltd. na spoločnosť Keydee Ltd., ktorej majiteľom je Igor Rattaj, bývalý partner J&T, zodpovedný za investície skupiny v Tatrách.

„Prevod akcií na Igora Rattaja je len zhmotnením toho, čo sme mali v hlavách už dávno. Igor Rattaj, rodený Tatranec, projekt Tatier do skupiny priniesol a roky ho viedol,“ uviedol jeden zo zakladateľov skupiny J&T Patrik Tkáč. V stredu sa tiež na burze previedlo ďalších 670 644 kusov akcií spoločnosti z J&T Global Services na spoločnosť Swaina Ltd. Obe spoločnosti patria do konsolidovaného celku J&T. „Išlo teda len o technickú operáciu v rámci skupiny J&T bez vplyvu na reálnu akcionársku štruktúru. Samotná skupina J&T si do budúcna plánuje ponechať podiel maximálne 20 %,“ informuje spoločnosť. Akcionári vlastniaci menej ako 5 % akcií Tatry Mountain Resorts v súčasnosti spolu ovládajú 6,7-percentný podiel vo firme.

Skupina J&T sa zameriava na poskytovanie služieb spojených s privátnym bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovníctvom a projektovým financovaním. Svoje služby rozvíja predovšetkým na trhoch Českej republiky, Slovenska a Ruskej federácie. Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. pôsobí v oblasti cestovného ruchu, pričom vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier.

Súvisiace články

Aktuálne správy