Dodávky Boeingov 787 Dreamliner sa neobnovia skôr než koncom októbra

Dodávky lietadiel Boeing 787 Dreamliner sa neobnovia skôr než koncom októbra. Americký federálny úrad pre letectvo FAA totiž odmietol posledný návrh týkajúci sa kontroly týchto strojov, uviedol v sobotu (4. 9.) Wall Street Journal (WSJ).
Dodávky strojov 787 Dreamliner boli zastavené počas väčšiny minulého roka. Dôvodom boli výrobné chyby. Americký koncern potom v júli uviedol, že objavil ďalšie problémy v blízkosti špičky lietadla a že pracuje na ich odstránení.
Podľa WSJ sa predstavitelia Boeingu v auguste stretli s úradníkmi z FAA, ale obe strany sa nedohodli na metóde zabezpečenia kvality lietadiel.
FAA uviedla, že naďalej sa zaoberá Boeingom, ktorý pracuje na tom, aby „dokázal spoľahlivosť ním navrhovanej metódy kontroly niektorých nedodaných lietadiel 787“. „FAA neschváli tieto kontroly, kým nebudú spokojní naši bezpečnostní experti,“ dodáva federálny úrad.
Boeing uviedol, že bude pokračovať v snahách, ktoré majú viesť k obnoveniu dodávok. Podľa koncernu tieto problémy ovplyvnia jeho operácie v krátkodobom horizonte, avšak vynaložený čas a prijaté opatrenia považuje za „nevyhnutné na splnenie najvyšších štandardov“.

Súvisiace články

Aktuálne správy