Výberové konanie na riaditeľa SVP bolo neúspešné

Výberové konanie na riaditeľa Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) bolo neúspešné. Ani jeden z piatich prihlásených kandidátov v jeho prvej časti neuspel. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR o tom informuje na svojom webe.
„Vzhľadom na skutočnosť, že žiaden z prihlásených uchádzačov nebol úspešný v prvej časti výberového konania na pozíciu generálneho riaditeľa štátneho podniku SVP, ktoré bola realizované dňa 31. augusta 2021 v dopoludňajších hodinách, druhá časť výberového konania – verejné vypočutie nebude uskutočnené,“ uvádza envirorezort.
Priblížil, že v prvej časti výberového konania overila komisia interpersonálne zručnosti a odborné znalosti uchádzačov. Úspešní uchádzači z prvej časti mali postúpiť do druhej časti výberového konania. To sa malo uskutočniť formou verejného vypočutia. Komisia tu hodnotí predovšetkým motiváciu uchádzačov a prezentáciu koncepcie SVP.
Začiatkom júna riaditeľ SVP Róbert Hok rezignoval na svoju funkciu pre zdravotné dôvody. Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) poveril dočasným riadením SVP Dávida Hlubockého.

Súvisiace články

Aktuálne správy