Operátorom sa v prvom polroku darilo, rástli im výnosy aj zisky

Slovenským mobilným operátorom sa v 1. polroku darilo, ich výnosy aj zisky medziročne vzrástli. Potvrdili to Orange Slovensko, Slovak Telekom aj O2 Slovakia.
Celkové výnosy operátora Orange vzrástli medziročne o 0,9 % a za 1. polrok dosiahli výšku 263 miliónov eur. Operátorovi narástol aj zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou o 4,1 % a bol tak na úrovni 95 miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa Orange Slovensko Alexandra Piskunová.
Ako spresnila Piskunová, výnosy operátora z predaja zariadení medziročne narástli o takmer šesť percent na 55 miliónov eur, pričom pri službách evidoval mierny pokles. „Ten bol spôsobený predovšetkým poklesom výnosov z roamingu z dôvodu pandémie,“ podotkla hovorkyňa.
Biznis výsledky skupiny Slovak Telekom takisto ukazujú medziročné zlepšenie. Za 1. polrok dosiahla skupina konsolidované výnosy na úrovni 383,8 milióna eur, čo je medziročne o 3,1 % viac. Ukazovateľ EBITDA (zisk pred úrokmi a zdanením) zase ukazuje medziročný nárast o 1,6 % na úroveň 161,9 milióna eur. Informoval o tom hovorca skupiny Michal Korec.
Výnosy skupiny O2 na Slovensku, ktorá zahŕňa aj výsledky spoločnosti O2 Business Services, dosiahli v 1. polroku úroveň 150 miliónov eur, čo predstavuje medziročný nárast o deväť percent. Informovala o tom hovorkyňa Tereza Molnár. Zisk skupiny pred úrokmi a zdanením dosiahol za polrok takmer 66 miliónov eur, čo je medziročne o 13 % viac.

Súvisiace články

Aktuálne správy