Kabinet schválil zmeny v pohotovostných zásobách tak, aby spĺňali súčasné požiadavky

Ide najmä o zdravotnícke pomôcky, napríklad osobné ochranné pracovné pomôcky a širokospektrálny dezinfekčný prostriedok.

Vláda v stredu schválila zmeny pri úprave a zabezpečení pohotovostných zásob tak, aby spĺňali súčasné požiadavky. Vyplýva to z návrhu Správy Štátnych hmotných rezerv Slovenskej republiky (SŠHR SR). Ako sa uvádza v materiáli, ide najmä o zdravotnícke pomôcky, napríklad osobné ochranné pracovné pomôcky a širokospektrálny dezinfekčný prostriedok. Tie sú nevyhnutné pre potreby orgánov krízového riadenia prioritne rezortu zdravotníctva na zabezpečenie ochrany zdravia obyvateľstva SR pred hroziacou pandémiou s dôrazom na epidémiu spôsobenú koronavírusom.

Vláda Slovenskej republiky na svojich zasadnutiach z 27. februára a 3. marca schválila uzneseniami materiál „Návrh na doplnenie materiálovej skladby pohotovostných zásob“. Iniciatívny materiál SŠHR SR s názvom „Návrh na zmenu materiálovej skladby pohotovostných zásob“ predložila na základe záverov zo zasadnutia krízového štábu zriadeného za účelom riešenia koronavírusu z pondelka 9. marca. Predkladaný materiál upravuje kvalitatívnu a kvantitatívnu materiálovú skladbu pohotovostných zásob.

Súvisiace články

Aktuálne správy