Dlhopisy sa v marci postarali o vyše 98 % obchodov na bratislavskej burze

V marci sa na Burze cenných papierov v Bratislave (BCPB) zobchodovali dlhopisy v hodnote 25,4 mil. eur.

Obchodovaniu na bratislavskej burze naďalej dominujú dlhové cenné papiere. V marci predstavovali až 98,4 % z celkového objemu obchodov na burze obchody s dlhopismi. Počas 21 pracovných dní sa pritom na Burze cenných papierov v Bratislave (BCPB) uskutočnilo 371 transakcií s dlhopismi, v ktorých sa zobchodovalo 7,3 tis. cenných papierov v hodnote 25,4 mil. eur.

V porovnaní s februárom to znamenalo pokles počtu transakcií o 49,1 %, pokles počtu zobchodovaných dlhových cenných papierov o 37 % a pokles dosiahnutého finančného objemu o 26,6 %. Na medziročnej báze sa zaznamenal pokles počtu transakcií o 47,9 %, pri poklese počtu zobchodovaných dlhopisov o vyše 99,9 % a poklese dosiahnutého finančného objemu o 97,9 %. V sledovanom období sa neuskutočnili žiadne priame obchody s dlhopismi.

Trhová kapitalizácia dlhopisov k poslednému obchodnému dňu marca dosiahla hodnotu 43,879 mld. eur, čo predstavovalo 0,1-percentný medzimesačný nárast. Trhová kapitalizácia emisií dlhopisov umiestnených na trhu kótovaných cenných papierov od konca predchádzajúceho mesiaca vzrástla o 0,4 % a má hodnotu 37,646 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy