Počas letu sa obarila čajom, od Ryanairu vysúdila odškodné

, herald;sun Foto: SITA/AP

Írsky dopravca Ryanair musí zaplatiť 10 500 euro cestujúcej, ktorá sa pri lete z Prahy do Dublinu poliala horúcim čajom. Obe strany sa teraz dohadujú, čia to bola chyba.

Írsky súd sa minulý týždeň priklonil na stranu dvadsaťsedemročnej Grainne Dunworthovej a nariadil Ryanairu aby jej uhradiť odškodné vo výške 10 500 euro. O verdikte informoval írsky denník Irish Independent.

K nepríjemnému incidentu došlo vlani v januári, keď sa cestujúca vracala s kamarátkami z výletu. Objednala si pri lete čaj, ale viečko na „tégliku“ podľa nej nebolo dostatočne zaklapnuté a spadlo. To ju údajne vyľakalo natoľko, že sa horúcim čajom poliala. Podľa nej boli obarenia veľmi bolestivé a spôsobili jej šok.

Ako sa neskôr ukázalo, obarenie čajom nebolo zrejme až tak vážne. Ponuku na odvoz z lietadla do nemocnice cestujúca odmietla, po prílete zašla len do lekárne.

Letuška Irene Haygirová na súde vypovedala, že je personál je na podávanie horúcich nápojov špeciálne školený a vždy si dáva pozor, aby bolo viečko zaklapnuté, než nápoj odovzdá cestujúcim.

Zástupca Ryanairu Andrew Walker na súde uviedol, že cestujúca k obareniu sama prispela a spôsobila si ho sama, keď si do čaju pridávala mlieko. Cestujúca túto verziu odmietla. Stevardka upozornila, že keď sa k cestujúcej vrátila, na stolčeku mala obal od mlieka.

Nejde o prvý prípad, keď dopravca musí zaplatiť za poliatie cestujúceho horúcim nápojom. Britský The Sun upozornil na prípad, keď sa došlo k obareniu genitálií pri podávaní horúceho nápoja letuškou inému cestujúcemu.

Súvisiace články

Aktuálne správy