Barclays chce zachytiť nové trendy, otvára najväčšie fintech centrum v Európe

, CNBC Foto: TASR/AP

Britská Barclays otvorila v londýnskom Shoreditch nové inovačné centrum pre svoje interné bankové a technologické tímy. Rozrobených majú viac ako 40 spoluprác na rôznych projektoch finančných technológií. Mesačne by sa tu malo odohrať viac ako 200 hodín workshopov a ďalších vzdelávacích podujatí.

Otvorenie centra vo východnom Londýne má pomôcť 40 začínajúcim firmám, aby rozvíjali inovatívne nové nápady pre odvetvie finančných služieb a súčasne povzbudzujú vlastné interné tímy spoločnosti Barclays, aby sa stali agresívnejšími a experimentálnymi. Ide o súčasť programu Barclays Rise, v ktorom je doteraz zaregistrovaných 70 spoločností, ktoré skúmajú napríklad blockchain technológiu, biga data a ďalšie technológie. Nové zariadenie sa pripája k existujúcim kanceláriám podobného charakteru v New Yorku, Bombaji, Kapskom Meste, Manchestri, Tel Avive a Vilniuse. Všetci pracujú s krátkodobým cieľom: vytvoriť nové služby, produkty, aplikácií a platformy v spojení so začínajúcimi partnermi.

Barclays Group sa chce presadiť ako technologický líder. Minulý týždeň oznámila vytvorenie 750 nových pracovných miest vo svojich technologických centrách v Spojených štátoch. "Veríme, že technológia musí byť kľúčovou kompetenciou globálnej finančnej inštitúcie," uviedla banka v tlačovej správe. "Fintech a startupy sú na čele technologickej vlny, ktorá mení náš priemysel. Prostredníctvom centra získame dôležité poznatky: môžeme aktívne experimentovať s rozvíjajúcimi sa technológiami, odkrývať včas nové trendy a nové oblasti, ktoré umožňujú našim zamestnancom a zákazníkom robiť veci rýchlejšie, lepšie a za nižšie náklady."

Šéf inovácií spoločnosti Barclays, Michael Harte, chce využiť "živú komunitu" a jej "agilnú a neposednú" povahu. "Čím živšia bude fintech komunita, tým väčší bude príspevok pre zákazníkov a akcionárov, ako aj pre sektor finančných služieb ako celok," dodal.

Súvisiace články

Aktuálne správy