Produkcia priemyslu v eurozóne aj v rámci celej EÚ klesla

Februárová priemyselná výroba v eurozóne sa medzimesačne zmenšila o 0,3 % a v rámci celej Európskej únie oslabila o 0,2 %.

Sezónne upravená priemyselná produkcia eurozóny vo februári medzimesačne klesla o 0,3 percenta a v rámci celej Európskej únie sa znížila o 0,2 percenta. V januári pritom priemyselná výroba medzimesačne posilnila v eurozóne aj v rámci celej EÚ, a to zhodne o 0,3 percenta. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Medziročne sa februárová priemyselná výroba v eurozóne zvýšila o 1,2 percenta a v rámci celej EÚ o 2,1 percenta.

V rámci krajín, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, sa priemyselná výroba vo februári medzimesačne najvýraznejšie znížila v Írsku (-15,5 %), Francúzsku (-1,6 %) a Chorvátsksu (-1,5 %). Najviac priemyselná produkcia medzimesačne stúpla v Bulharsku a Slovinsku (zhodne 3,6 %), v Maďarsku (3,4 %) a Lotyšsku (3,2 %). Medziročne v rámci krajín, z ktorých boli údaje k dispozícii, sa februárová priemyselná produkcia najviac zväčšila v Grécku (11,2 %), Lotyšsku (10,6 %) a Estónsku (9 %). Medziročné oslabenie priemyselnej výroby vo februári evidovali v Írsku (-10 %) a vo Francúzsku (-0,8 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy