Prima banka vlani dosiahla čistý zisk 10,5 milióna eur

Prima banka dosiahla za minulý rok čistý zisk 10,5 milióna eur. Medziročne sa dvojnásobil, keď za rok 2015 predstavoval 5 miliónov eur. Vyplýva to zo zverejnených hospodárskych výsledkov banky.
Banka skonštatovala, že trhové prostredie vlani bolo v bankovom sektore náročné a finančné domy čelili historicky najnižším úrokovým sadzbám a regulácii. Napriek tomu vlaňajšok hodnotí Prima banka ako úspešný.
Objem úverov obyvateľstvu sa medziročne zvýšil o 22 % na 1,19 miliardy eur. „Pod tempo rastu retailových úverov sa podpísali najmä hypotéky, ktorých objem medziročne vzrástol o 23,5 % na viac ako jednu miliardu eur. Spotrebné úvery vzrástli medziročne o 13 % na 131 miliónov eur,“ vyčíslila Prima banka. Medziročne vzrástol aj objem vkladov, a to o 10 % na 1,29 miliardy eur.
Ako ďalej vyplýva z hospodárskych výsledkov, kapitálová primeranosť dosiahla úroveň 12,8 % a kapitál Tier 1 bol na úrovni 11,3 %. Pomer úverov a vkladov bol za minulý rok na úrovni 93 %, opravné položky dosiahli úroveň 7,7 milióna eur.
Vlani Prima banka zaplatila aj odvod do Fondu ochrany vkladov a do rezolučného fondu vo výške 4,8 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy