Čistý zisk Siemensu posilnil o 25 percent

Priemyselný konglomerát za svoj účtovný prvý kvartál vykázal čistý zisk 1,93 mld. eur.

FRANKFURT 1. februára (SITA, AP) – Nemecký priemyselný konglomerát Siemens AG za október až december, čiže za svoj účtovný prvý kvartál, dosiahol rast čistého zisku o 25 percent na sumu 1,93 mld. eur. Spoločnosť zároveň uviedla, že jej silný výkon v záverečných troch mesiacoch vlaňajška jej umožnil vylepšiť výhľad zisku za celý účtovný rok 2017. Konglomerát očakáva, že za celý účtovný rok dosiahne zisk na akciu v pásme 7,20 až 7,70 eura. Doteraz rátal so ziskom 6,80 až 7,20 eura na akciu.  

Tržby spoločnosti Siemens, ktorá vyrába turbíny, vlaky či zdravotnícku techniku, za október až december nominálne posilnili o 1 percento na úroveň 19,11 mld. eur.  Na porovnateľnom základe sa tržby konglomerátu zvýšili o 3 percentá. Objednávky Siemensu v jeho účtovnom prvom kvartáli však oproti rovnakému kvartálu predchádzajúceho roka oslabili o 14 percent, keďže získal menší počet veľkých zákaziek.

Firma Siemens pôsobí aj na slovenskom trhu. Skupinu na Slovensku tvoria spoločnosti Siemens, s. r. o., Siemens Healthcare, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o., OEZ Slovakia, spol. s r. o.

Súvisiace články

Aktuálne správy