Čína pripravuje veľký nástup výroby vozidiel s elektrickým pohonom

Čína plánuje do roku 2020 v spolupráci so zahraničnými partnermi uviesť na svoj trh niekoľko modelov osobných vozidiel s elektrickým pohonom a autonómnym riadením. Informoval o tom portál rakúskeho denníka Die Presse. Cieľom je začať hneď s masovou montážou vozidiel. Agentúre Reuters to povedal Carsten Breitfeld z americkej spoločnosti Future Mobility.
Teraz dominujú na trhu elektromobily amerického výrobcu Tesla. Jeho modelová paleta nie je veľká a ročná produkcia áut pomerne slabá.
Za spoločnosťou Future Mobility stoja okrem iných čínsky technologický koncern Tencent a subdodávateľ Apple Hon Hai Precision Industries.
Breitfeld donedávna viedol tím zameraný na výskum a vývoj áut s elektrickým pohonom v nemeckom koncerne BMW. Spolu s najvýznamnejšími spolupracovníkmi však prešiel do Future Mobility.
Spoločnosť Future Mobility na internete o sebe uvádza, že už viac ako 20 rokov je na špici vývoja technológií mobility a ich aplikácií. Ako kľúčový poradca pôsobí aj v oblasti technológií v zdravotníctve. Spoločnosť pokladá za svoju misiu podporovať silu riešení mobility a s klientmi vytvárať jej strategický realizačný plán, ktorý ich potvrdí ako novátorov dominujúcich na trhu daného priemyselného odvetvia.

Súvisiace články

Aktuálne správy