Administratívny projekt Twin City financuje Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa (SLSP) podpísala úverovú zmluvu na financovanie výstavby administratívnej budovy Twin City A v Bratislave. Banka poskytne developérskej spoločnosti HB Reavis úver v celkovej výške 27 miliónov eur. Prvá budova projektu Twin City prinesie už túto jeseň na trh takmer 16.000 štvorcových metrov (m2) kancelárskych priestorov.
Ako dnes informovala hovorkyňa SLSP Marta Cesnaková, suma pozostáva z konštrukčného úveru, ktorý pokryje stavebné náklady až do výšky 75 %, s následným navýšením po kolaudácii objektu. Úver má splatnosť šesť rokov a Slovenská sporiteľňa bude jedinou financujúcou bankou administratívnej budovy. Celkové investičné náklady projektu dosiahnu 31,5 milióna eur.
Twin City A je jedným z troch objektov úvodnej fázy projektu Twin City na území ohraničenom ulicami Mlynské Nivy, Košická, Chalupkova, Továrenská a Karadžičova, v tesnej blízkosti užšieho centra hlavného mesta. V priebehu tohto a budúceho roka by mala úvodná fáza projektu priniesť na trh takmer 65.000 m2 kancelárskych plôch, retailu a služieb.
„Slovenská sporiteľňa je už náš tradičný finančný partner, keďže sme úspešne spolupracovali pri financovaní mnohých z našich významných slovenských projektov,” uviedol člen predstavenstva a finančný riaditeľ skupiny HB Reavis Marián Herman.
Medzinárodná developérska skupina HB Reavis vznikla v roku 1993 v Bratislave. Okrem Slovenska pôsobí v Poľsku, Česku, Maďarsku, Spojenom kráľovstve a Turecku. Doposiaľ realizovala vyše 820.000 m2 kancelárií, obchodno-zábavných a logistických centier. Ďalších vyše milióna m2 je vo fáze realizácie, plánovania alebo povoľovania výstavby. Spoločnosť má celkové aktíva 1,8 miliardy eur s čistou hodnotou 964 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy