Rada Protimonopolného úradu SR potvrdila pokutu pre ČSOB

Rada Protimonopolného úradu (PMÚ) SR zamietla rozklad Československej obchodnej banky (ČSOB), a. s., a potvrdila rozhodnutie PMÚ SR z 25.

Rada Protimonopolného úradu (PMÚ) SR zamietla rozklad Československej obchodnej banky (ČSOB), a. s., a potvrdila rozhodnutie PMÚ SR z 25. októbra 2013, ktorým bola ČSOB uložená pokuta vo výške 3.183.427 eur za účasť na kartelovej dohode na trhu bezhotovostných devízových operácií. Informoval o tom dnes PMÚ.
Banky podľa PMÚ koordinovali svoj postup pri vypovedaní zmlúv o bežných účtoch spoločnosti AKCENTA CZ a zároveň sa dohodli, že s ňou neuzavrú nové zmluvy. Cieľom ich konania bolo vylúčiť konkurenčnú spoločnosť z trhu a získať jej klientov, respektíve udržať si existujúcich klientov.
V rozhodnutí sa úrad zaoberal už len účasťou ČSOB na dohode, pretože voči ďalším dvom účastníkom dohody, Slovenskej sporiteľni, a. s., a Všeobecnej úverovej banke, a. s., vydal konečné rozhodnutie Najvyšší súd (NS) SR. Vo vzťahu k týmto dvom bankám NS SR zamietol ich žaloby a potvrdil pôvodné rozhodnutie úradu z roku 2009. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 11. apríla 2014.
"Rozhodnutie berieme na vedomie, no nestotožňujeme sa s ním. V tejto súvislosti zvažujeme ďalšie právne kroky," uviedla v reakcii pre TASR hovorkyňa ČSOB Zuzana Eliášová.

Súvisiace články

Aktuálne správy