Jednoduchá registrácia: Bloček stačí odfotiť mobilom

, lad Foto: Bločkový skener

Záujem o bločkovú lotériu je na Slovensku skutočne enormný. Najviac účteniek si ľudia do lotérie registrujú cez internet, kde sa to dá bezplatne. Od 16. septembra pribudol ďalší bezplatný kanál, prostredníctvom mobilných aplikácií.

"Mobilné aplikácie pre registráciu pokladničných bločkov do Národnej bločkovej lotérie poskytnú ďalší bezplatný kanál pre registráciu. Predpokladáme, že ich budú využívať najmä mladší ľudia," priblížil generálny riaditeľ spoločnosti Tipos Ladislav Kriška.

Po tom, čo sa mobilné aplikácie začali masívnejšie presadzovať, úmerne rástol aj počet sťažností na oficiálnu mobilnú aplikáciu. Predovšetkým jej vyčítajú, že je nepohodlná a zdĺhavá. „Rozhodol som sa vytvoriť mobilnú aplikáciu, ktorá by mohla tento proces trochu zjednodušiť a ušetriť ľuďom čas,“ hovorí Michal Rentka, nezávislý vývojár mobilných aplikácií pre systém iOS. Jeho aplikácia sa volá Bločkový skener a momentálne je dostupná výhradne pre operačný systém zariadení ako sú iPhony a iPady aj prístroje iPod Touch.

Bloček stačí odfotiť, alebo nahrať z galérie, ak sme ho cvakli už predtým.

Aplikácia sama rozpozná potrebné informácie a ukáže nám výsledok. Ak sme s detekovanými informáciami spokojní, stlačíme “Registrovať”, ak neboli niektoré informácie naskenované správne, stlačíme “Upraviť” a v nasledujúcej obrazovke informácie upravíme podľa potreby.

Násdne vás aplikácia presmeruje na oficiálny web národnej bločkovej lotérie, kde je pri prvej registrácii potrebné si vytvoriť vlastný účet. Informácie o bločku sú automaticky vyplnené do formulára. Stačí odpísať kontrolný obrázok a potvrdiť formulár.

Pomocou aplikácie nemusíte bloček registrovať len na webe, môžete si zvoliť aj spoplatnenú SMS. Po detekcii bločku môžeme na obrazovke pre upravenie informácii zvoliť možnosť “Odoslať v SMS” a aplikácia vám pripraví SMSku v správnom formáte, kde stačí stlačiť tlačidlo odoslať. Rovnako jednoducho sa dajú nasnímané informácie poslať na e-mail. Všetky nasnímané bločky sú uložené v aplikácii a môžete v nich prehľadne vyhľadávať.

Zadarmo to nie je

V aplikácii máte na vyskúšanie 5 skenov zdarma, ak sa vám po nasnímaní bločku nebudú informácie pozdávať, stlačíte “Zrušiť”. V takomto prípade vám sken odobraný nebude a môžete skúsiť znova. Po využití piatich skenov si ďalšie môžete zakúpiť priamo v aplikácii cez apple účet.

„Android verzia momentálne nie je dostupná, no počítam s tým, že bude veľký dopyt aj po nej. Ak bude iOS verzia úspešná, zabezpečím aj vydanie Android verzie,“ verí si Rentka. Počas prvých 3 dní si jeho aplikáciu stiahlo vyše 100 ľudí, dostupná je na webe itunes.

Aktualizácia 5.11. 2013
Aplikácia je s novým updateom úplne zdarma (no obsahuje reklamy). Nie je už potrebné platit za jednotlivé skeny.Navyše nový update vylepšuje aj zrýchľuje detekciu bločkov, dostupný by mal byť za taký týždeň-dva.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy