Unikli čísla kreditných kariet: Herný priemysel láka hackerov

, eurostat Foto:TASR;SITA

Sumu vo výške 250 tisíc libier musí vo Veľkej Británii zaplatiť firma Sony za nedbalú ochranu hernej siete PlayStation Network, pre ktorú v roku 2011 odcudzili hackeri osobné dáta 77 miliónov užívateľov.

Pokutu uložil tento rok v januári britský Úrad komisára pre informácie. Podľa verdiktu úroveň zabezpečenia osobných dát nebola na takej úrovni, akú možno od jedného z technologických lídrov očakávať. Sony s rozhodnutím nesúhlasí, ale odvolávať sa nebude.

Herný priemysel je pre hackerov čoraz lákavejší. Minulý týždeň priznali únik osobných dát japonské firmy Konami a Nintendo. Rovnaký problém riešila aj francúzska vývojárska spoločnosť Ubisoft. Všetky tri spoločnosti požiadali jednoducho svojich zákazníkov, aby si zmenili svoje heslá.

Prípad Sony sa však líšil tým, že s kyberútokom na PlayStation Network unikli aj čísla kreditných kariet."Neautorizovaná osoba získala nasledujúce informácie: meno, poštovú adresu, e-mail, dátum narodenia, prihlasovacie meno a heslo k účtu k sieti Playstation. Je tiež možné, že bola odcudzené aj vaše profilové údaje, zahŕňajúce históriu nákupu, fakturačnú adresu a údaje zabezpečené heslom," stálo vtedy v správe, ktorú firma Sony posielala zákazníkom.

Súvisiace články

Aktuálne správy