Wüstenrot v prvom polroku s rastom zisku aj poistného

Wüstenrot poisťovňa zvýšila polročný zisk o vyše 25 % a predpísané poistné narástlo o viac ako 3 %

Wüstenrot poisťovňa dosiahla v prvom polroku čistý zisk 1,4 mil. eur pri medziročnom náraste o vyše 25 %. Dôvodom rastu je podľa vyjadrení spoločnosti najmä lepší finančný výsledok. Rástlo tiež celkové predpísané poistné, ktoré dosiahlo sumu 29,18 mil. eur. Ide o viac ako trojpercentné medziročné zlepšenie.

V rámci životného poistného sa predpis zvýšil o vyše 10 % na 16,21 mil. eur, zatiaľ čo v neživotnom poistení zostal približne na úrovni z minulého roka v hodnote 12,97 mil. eur. Motorom nárastu predpísaného poistného, ale aj novej produkcie v životnom poistení, ktorá vzrástla o takmer 9 %, je podľa vyjadrení firmy naďalej investičné životné poistenie. Počet poistných udalostí sa v prvom polroku medziročne zvýšil o 28,8 % na 10 500.

Wüstenrot životná poisťovňa pôsobila na Slovensku od roku 1998. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy