Startup Blinnker získal investíciu 600 tisíc eur

Sociálna sieť pre motoristov, Blinnker.com, získala investíciu vo výške 600 tisíc eur. Do firmy ňou vstúpil slovenský investičný fond Miller Invest, a.s. výmenou za 20 % podielu v spoločnosti. Blinnker tak má hodnotu 3 mil. eur. Informovala o tom spoločnosť.

Cieľom investície je naďalej rozvíjať najmä funkcie bazáru (predaj áut) a bazáru naruby (dopyt po autách), povinného zmluvného a ďalšieho poistenia, ako aj napojenie na svet internet of things (IoT). Ako uviedol zástupca Miller Invest Michal Suchoba, v startupe Blinnker.com vidí veľký potenciál. "Sme presvedčení, že aj vďaka našej investícii bude môcť Blinnker.com naďalej rozvíjať svoje funkcionality a stane sa obľúbenou a vyhľadávanou sociálnou sieťou pre všetkých motoristov na celom svete, uviedol Suchoba.

Blinnker.com je sociálna sieť, kde si užívatelia môžu pridať svoje autá, diskutovať o nich, dopytovať sa po nich, predávať ich a poistiť si ich. Blinnker tiež ponúka dopravné spravodajstvo a ŠPZ Messenger, funkcionalitu, ktorá umožňuje poslať správu inému vodičovi pomocou evidenčného čísla jeho vozidla.

Spoločnosť má sídlo v Bratislave, pričom marketing, obchod a vývoj mobilných aplikácii sa nachádzajú v Žiline a webové a serverové technológie sa navrhujú v Plzni. V súčasnosti funguje Blinnker vo verejnej beta verzii, ostré spustenie všetkých funkcií sa plánuje vo februári 2017.

 

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy