Trumpova ďalšia perla: Wall Street Journal netuší, čo je to biznis

, CNBC Foto: SITA/AP

Donald Trump sa nedávno obul do The Wall Street Journal za to, že redakcia si dovolila kritizovať jeho daňový plán, ktorý mu má pomôcť udržať pracovné miesta v USA.

"Čítal som Wall Street Journal na druhý deň," povedal v rozhovore pre Fox News. "Úprimne povedané, ich redakčná rada je mimo, nemyslím si, že chápu, čo je to biznis."

Trump vysvetlil, že jeho plán na udržanie amerických pracovných miest počíta so znížením daní a regulácií pre firmy, aby mali motiváciu zostať v USA. Avšak, ak spoločnosť chce svoju výrobu preniesť do inej krajiny, mali by zaplatiť 35 percent v podobe daní, ak chcú predávať svoje výrobky v USA. "Cestou, ako to zastaviť, je zavedenie daní," vysvetlil. "Teraz som prišiel s 35 percentami, ale nemusia platiť žiadnu daň, ak štáty ich výroba neopustí."

Trump v programe Fox News  odpovedal aj na rad rôznych otázok, vrátane správy CIA, že Rusko stojí za únikmi mailovej komunikácie demokratického národného výboru. Tiež hovoril o tom, prečo sa rozhodol telefonovať s Taiwanom aj napriek tomu, že USA uznáva "politiku jednej Číny", a ako podiel v "The New Celebrity Apprentice" a jeho realitné obchody nepredstavujú stret záujmu.

Súvisiace články

Aktuálne správy