Lufthansa a GE investujú v Poľsku zhruba 250 mil. eur

Závod v špeciálnej ekonomickej zóne neďaleko mesta Legnica na juhozápade Poľska má testovať a opravovať motory lietadiel Boeing 747-8 pre Lufthansu a iné letecké spoločnosti.

Nemecká letecká firma Lufthansa a americký priemyselný konglomerát General Electric spoločne v Poľsku investujú približne 250 mil. eur do výstavby moderného závodu na údržbu leteckých motorov, ktorý má začať svoju činnosť v roku 2018. Informovala o tom v pondelok poľská vláda a predstavitelia oboch firiem. Podpredseda poľskej vlády Mateusz Morawiecki povedal, že ide o „výborný projekt“, ktorý je výsledkom vládnej stratégie zameranej na rozvoj podnikov s modernými technológiami.

Závod v špeciálnej ekonomickej zóne neďaleko mesta Legnica na juhozápade krajiny má testovať a opravovať najmodernejšie motory lietadiel Boeing 747-8 pre Lufthansu a iné letecké spoločnosti. V závode vzniknú stovky pracovných miest. Podľa poľského vicepremiéra je výstavba závodu pre poľskú ekonomiku významným projektom. Predstavitelia Lufthansy a General Electric uviedli, že Poľsko im ponúklo požadovanú kombináciu kvalifikovaných zamestnancov, priaznivého ekonomického prostredia a dobrej lokality.

Súvisiace články

Aktuálne správy