Nezamestnanosť v ČR v októbri klesla na 3,9 percenta

V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka bola októbrová nezamestnanosť v krajine nižšia o 0,8 percentuálneho bodu.

Miera nezamestnanosti v Českej republike vo vekovej skupine 15 až 64 rokov po očistení o sezónne vplyvy sa v októbri medziročne znížila o 0,8 percentuálneho bodu na 3,9 percenta. Sezónne upravená miera nezamestnanosti mužov v ČR bola v októbri 3,2 percenta a nezamestnanosť žien bola vo výške 4,7 percenta. Informoval o tom vo štvrtok na svojej internetovej stránke český štatistický úrad.
Zamestnanosť v krajine medzi ľuďmi vo veku 15 až 64 rokov sa v októbri po očistení od sezónnych vplyvov v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka zvýšila o 1,8 percentuálneho bodu na 72,4 percenta. Sezónne upravená miera zamestnanosti mužov bola na úrovni 79,5 percenta a zamestnanosť žien bola 65,1 percenta.

Podľa údajov Eurostatu bola v ČR v októbri nezamestnanosť na úrovni 3,8 percenta, čiže nižšia ako podľa národnej metodiky. Eurostat však sleduje mieru nezamestnanosti vo vekovej skupine 15 až 74 rokov. V skupine obyvateľov vo veku 65 až 74 rokov je však v Česku nízky počet nezamestnaných ľudí a preto je nezamestnanosť v krajine podľa Eurostatu nižšia.

Súvisiace články

Aktuálne správy