Tajný kalendár a systém upozornení vám pomôžu zbaviť sa akcií, aby ste neboli súčasťou veľkého výpredaja

, moneynews Foto YT

Je len otázkou času, kedy sa americký akciových trhoch prepadne o 50% alebo aj viac. Tvrdia to viacerí renomovaní odborníci.

"Nemáme právo byť prekvapení z tak závažného a bezprostrednéhokrachu akciového trhu," hovorí Mark Spitznagel, manažér hedžovéhho fondu, ktorý je notoricky známy tým, že stavil miliardy dolárov na krízu v roku 2008. Bohužiaľ Spitznagel nie je sám, kto má podobný názor. "Sme v obrovskej finančnej bubline," varuje švajčiarsky poradca a správca fondu Marc Faber. "Mohlo by to prasknúť každý deň." Faber neváha dávať vinu prezidentovi Obamovi za vládnu politiku a rizikové nízke sadzby Fedu, ktoré, ako hovorí, "potrestajú sporiteľov, ale aj ich rodičov. Prečo sú vaši rodičia nútení špekulovať do akcií a nehnuteľností a všetkého možného pod slnkom?" pýta sa Faber.

Aj investor Warren Buffett sa pripravuje na  prípadnú „haváriu.“ Podľa "Warren Buffett Indicator", je tiež súčasný stav alarmujúci. Zrútenie môže nastať v každom okamihu. Ak je neodvratný pád na obzore, čo môžu investori urobiť? Jednou z možností je predať všetky svoje akcie a napchať peniaze pod matrac. Ďalšou možnosťou je riskovať všetko a prečkať búrku. Ale podľa Seana Hymana, zakladateľa Absolute Profits, je tu ešte tretia možnosť. "Existujú určité sektory trhu, kde sú takmer zaručené dobré výsledky v priebehu niekoľkých najbližších mesiacov," vysvetľuje Hyman. "Vystúpiť z akcií teraz môže byť nákladné."

Ako môže mať Hyman takú istotu? Má prístup k tajnému kalendáru Wall Street, ktorý od roku 1968 dokázal poraziť celý trh o 250 %. V tomto kalendári sa uvádza 19 investícií, na základe odvetvia trhu, a 38 dátumov, kedy ich nakupovať a kedy predávať. Zatiaľ čo jedna investícia v horizonte 20 rokov vynesie 1000 dolárov, druhá môže aj 178 000 dolárov. "Ale tento kalendár je len jednou súčasťou môjho investičného systému," dodáva Hyman. "Tiež som mám systém upozornení, ktorý je navrhnutý tak, aby varoval investorov pred hlavnou korekciou." Tento Crash Alert System bol vlastne naprogramovaný jedným z ľudí, ktorí plánovali lety jadrových rakiet počas studenej vojny, aby mohli byť čo najpresnejšie, ako to je len možné.

Hyman vysvetľuje, že v prípade, že trh začne prudko klesať, bude Crash Alert System signalizovať investorom predaj a prechod na hotovosť. "Boli by schopní úplne sa vyhnúť kolapsom v roku 2000 a 2008, ak by ste používali tento systém založený na našom spätnom testovaní," vysvetľuje Hyman. "Predstavte si, o koľko peňazí by ste mali viac, ak by ste sa vyhli tým hrozným výpredajom."

Niekomu by sa mohlo zdať, že Hyman je len príliš sebavedomý. Ale ukázalo sa, že jeho rozhodnutia sú správne. V roku  2012 v rozhovore pre Bloomberg Television, správne predpovedal, že akcie Best Buy klesnú až na 11 dolárov za kus, a následne vyletia späť až na 40 dolárov na akciu v najbližších niekoľkých mesiacoch. Trh nakoniec urobil presne to, čo Hyman predvídal. Podobne aj v rozhovore pre Fox Business začiatkom roka 2013 predpokladal, že trh spustí rally na nové maximá cez masívne výpredaje, ktoré znepokojujú investorov. Akciový trh takmer okamžite urobil to, čo mu Hyman predpovedal. "Veľa ľudí si myslí, že mám šťastie. Ale to nemá nič spoločné so šťastím. Má to čo do činenia s niektorými nástrojmi, ktoré používam. Nástroje ako tajný kalendár Wall Street a môj systém varovania." Nečudo, že kvôli vidine väčšej finančnej istoty sa za ním hrnú tisíce ľudí. Dnmes už má viac ako 114 000 predplatiteľov svojho mesačného newslettera a jeho investičné videá boli zobrazené už miliónkrát.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy