Pre pokles cien ropy zníži britská firma Premier Oil investície o 40 %

Prepad cien ropy na svetových trhoch prinútil britskú ropnú spoločnosť Premier Oil znížiť investície do rozvoja ložísk o 40 %. Spoločnosť zároveň oznámila, že v dôsledku poklesu cien komodity odpíše z niektorých aktív približne 300 miliónov USD (254,63 milióna eur). Hospodárske výsledky by mala zverejniť na budúci mesiac. Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.
Prudký pokles cien ropy v minulom roku, ktorý za ostatných šesť mesiacov predstavuje 60 %, donútil mnohé ropné spoločnosti znižovať náklady. Firma Premier Oil uviedla, že investície do rozvoja ložísk plánuje v tomto roku zredukovať na 600 miliónov USD. Okrem toho nevylúčila, že aj po tejto redukcii môže investície v nasledujúcom roku opäť skresať. Zároveň pripravuje zníženie počtu pracovných miest.
Premier Oil má podiely v ložiskách v Severnom mori, juhovýchodnej Ázii, Pakistane a na Falklandských ostrovoch. Produkcia spoločnosti dosiahla minulý rok hornú hranicu stanoveného ťažobného cieľa, keď objem ťažby predstavoval 63.600 barelov denne (1 barel = 159 litrov). V roku 2015 počíta s poklesom produkcie na 55.000 barelov denne, tento údaj ale nezahŕňa projekt Solan v Severnom mori, kde firma plánuje tento rok začať ťažiť.

Súvisiace články

Aktuálne správy