Chyba v bločkovej lotérii? Jeden bloček môžete zaregistrovať viackrát!

, lad Foto:TASR;SITA

Podľa pravidiel národnej bločkovej lotérie sa jedna účtenka dá zaregistrovať len raz. Náš čitateľ však poslal dôkaz o opaku.

„Omylom som zaregistroval jeden bloček dva krát a registrácia na počudovanie prebehla úspešne. V pravidlách sa predsa píše, že jeden bloček je možné zaregistrovať len raz, tak podľa všetkého by mi opakovanú registráciu toho istého bločku nemalo prijať. Dokonca je vedený pod dvoma registračnými kódmi,“ píše náš čitateľ.

Najskôr sme oslovili ministerstvo financií, ktoré nás odkázalo na spoločnosť Tipos. „Teoreticky môže vzniknúť viac ako jeden bloček s rovnakými údajmi DKP + dátum + čas + suma. Z tohto dôvodu je nastavená tolerancia troch bločkov s tým, že každý takto zaregistrovaný bloček má vlastný registračný kód,“ napísal Rastislav Čépe, hovorca Tiposu.

Čiže ak sa v rodine traja jej členovia prihlásia do systému na stránke narodnablockovaloteria.sk a vytvoria si vlastné kontá, môžu súťažiť s jedným bločkom. Dokonca môžu s jedným bločkom vyhrať aj dvaja. „Áno, v prípade, že systém zaregistroval dva rovnaké bločky z dvoch rôznych užívateľských kont, čiže majú zhodné DKP + dátum + čas + sumu pridelí im vždy rôzne registračné kódy. Ak systém teoreticky vyžrebuje v jednom žrebovaní dva registračné kódy, ktoré sa viažu k takýmto bločkom, tak výhru získajú dvaja hráči. Samozrejme, že nemôžu súčasne získať výhru v rovnakom poradí, keďže ku každému výhernému poradiu sa žrebuje len jeden registračný kód,“ uviedol Čépe .

Registračné ústupky sú len reakciou na vydávané bločky. Tie totiž často nemajú čas zaznamenaný na úrovni sekúnd. To znamená, že počas jednej minúty jedna registračná pokladnica dokáže vydať  niekoľko účteniek s rovnakými údajmi. Ak si počas jednej minúty kúpi viacero zákazníkov tovar v rovnakej cene, ide o identické bločky. „Lotéria nemôže diskriminovať zákazníkov, ktorí teoreticky môžu platiť za rovnaký tovar v rovnakej cene na rovnakej pokladni počas jednej minúty. Preto, ak teoreticky dôjde k registrácii takýchto bločkov, systém im pridá rozličné registračné kódy, ktoré sa zúčastnia žrebovania,“ vysvetľuje Čépe.

Je jasné, že väčšina bločkov sa registruje do lotérie cez internet, lebo je to na rozdiel od iných spôsobov zadarmo. Pri spustení stránky mal Tipos isté problémy, ale tie sa údajne podarilo včas odstrániť. Do redakcie však včera prišiel mail, ktorý hovorí o tom, že asi nie je celkom všetko v poriadku. Čitateľovi sa napriek tvrdeniam Tiposu podarilo zaregistrovať jeden bloček pod jedným kontom dva krát. „Súčasne nie je možné pod jedným kontom registrovať viacero rovnakých bločkov,“ reagoval hovorca Čépe.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy