Britský reťazec BrightHouse dosiahol rast zisku

Maloobchodná firma za svoj účtovný prvý polrok končiaci sa 30. septembra vykázala jadrový zisk 17 mil. libier (GBP), v rovnakom období predošlého roka bol 14,6 mil. GBP.

Britská maloobchodná spoločnosť BrightHouse, ktorá na splátky predáva elektrické spotrebiče a nábytok, za svoj účtovný prvý polrok končiaci sa 30. septembra dosiahla rast zisku o 16 %. Firma o tom informovala v pondelok. Jej zisk pred úrokmi, zdanením, amortizáciou a odpismi (EBITDA) za prvý polrok je 17 mil. libier (GBP). Za rovnaké obdobie predošlého roka vykázala jadrový zisk 14,6 mil. GBP. Spoločnosť BrightHouse zároveň uviedla, že jej príjmy vzrástli o 16 % na 109,4 mil. GBP. „Celkovo je obchod od začiatku roka v súlade s očakávaniami vedenia,“ povedal šéf firmy Leo McKee, ktoré predpokladá, že pred Vianocami bude najvyšší dopyt po hracích konzolách, smartfónoch a televízoroch s plochou obrazovkou. Firma informovala, že za svoj účtový prvý polrok otvorila 15 nových obchodov. Za druhý polrok plánuje otvoriť celkovo päť ďalších nových obchodov.

Britský maloobchod je nervózny s blížiacim sa rokom 2011, pretože sa obáva, že škrty vo výdavkoch v objeme 81 mld. GBP, ktorá vláda ohlásila minulý mesiac, a tiež zvýšenie daní poškodia dopyt zo strany spotrebiteľov.

(1 EUR = 0,86790 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy