Union poisťovňa si ponechá vlaňajší zisk v spoločnosti

Union poisťovňa dosiahla v minulom roku čistý zisk 16,4 tis. eur, ponechá ho na účte nerozdeleného zisku

Union poisťovňa nebude z minuloročného zisku na úrovni 16,4 tis. eur vyplácať žiadne dividendy a ponechá si ho v spoločnosti. Valné zhromaždenie na svojom piatkovom zasadnutí rozhodlo, že okrem 10-percentného prídelu do zákonného rezervného fondu pôjde celá suma na účet nerozdeleného zisku. „Vytvorený zisk za rok 2009 ostal v spoločnosti, aby ešte viac posilnil kapitálovú pozíciu poisťovne a podporil jej ďalší rozvoj,“ povedala hovorkyňa Unionu Judita Smatanová.

V medziročnom porovnaní sa zisk poisťovne výrazne znížil. Za rok 2008 totiž firma evidovala zisk po zdanení 2,7 mil. eur. Spoločnosti sa podľa Smatanovej podarilo vykázať kladný hospodársky výsledok aj napriek počiatočným nákladom, ktoré boli spojené so vstupom Union poisťovne na trh poistenia motorových vozidiel v septembri 2009. Celkové predpísané poistné sa v medziročnom porovnaní znížilo o niečo vyše tri percentá na 35,7 mil. eur. Z toho neživotné poistenie zaznamenalo pokles o 4 % na 23,2 mil. eur a životné poistenie sa znížilo takmer o 2 % na 12,5 mil. eur.

Poisťovňa Union vznikla v roku 1992. Spoločnosť rozvíja svoje aktivity v oblasti životného poistenia, poskytuje služby v poistení firiem, v neživotnom poistení občanov a zameriava sa aj na cestovné poistenie, ako aj individuálne zdravotné poistenie. Od roku 1997 je majoritným akcionárom poisťovne Union finančná a poisťovacia skupina Eureko. Jej 100-percentnou dcérskou spoločnosťou je aj Union zdravotná poisťovňa, ktorá na Slovensku vznikla v roku 2006.

Súvisiace články

Aktuálne správy