Na aktivity vo Veľkokrtíškom okrese dá takmer 3 milióny eur

Najvyššiu suma - milión eur - vláda vyčlenila na výstavbu malého krytého zimného štadióna vo Veľkom Krtíši. Vláda sa tiež rozhodla vyčleniť 33 miliónov eur pre mestá a obce.

Milión eur na výstavbu malého krytého zimného štadióna vo Veľkom Krtíši je najvyššia zo súm, ktoré na stredajšom výjazdovom zasadnutí v tomto meste rozdelila vláda SR na podporu rozvoja Veľkokrtíšskeho okresu. Vyčleniť ich má minister školstva, ktorého rezort má okrem toho prispieť po 100 tis. eurami na opravu objektov základnej školy na Poľnej ulici vo Veľkom Krtíši a na opravu budov Gymnázia A. H. Škultétyho.

Okrem toho vláda vyčlenila na ďalších 17 aktivít spolu 1,659 milióna eur zo svojej rezervy. Z toho najvyššou sumou – 400 tis. eur – prispeje na dostavbu areálu kúpaliska vo Veľkom Krtíši, 264 tisíc eur sa má vyčleniť na opravu budov Gymnázia A. H. Škultétyho vo Veľkom Krtíši, 250 tisíc eur na opravu miestnych komunikácií a vybudovanie prístupovej cesty s odstavnou plochou k lyžiarskemu stredisku Dačov Lom.

Ako ďalej po zasadnutí vlády informoval premiér Robert Fico, výstavba krytého zimného štadióna má stáť zhruba 1,3 milióna eur a ide o podobný projekt, aký podporila na výjazdovom zasadnutí v Starej Ľubovni. Vláda má podľa premiéra ešte k dispozícii prostriedky na podporu výstavby ďalších dvoch takýchto zimných štadiónov. Vláda rozhodla aj o podpore areálu cestovného ruchu v Tisovci v okrese Rimavská Sobota sumou 90 tisíc eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy