SACR pripravila infocestu po Slovensku pre talianskych novinárov

Bratislava 16. augusta (TASR) – Návštevnosť talianskych turistov na Slovensko má klesajúci trend. Vlani tuzemské ubytovacie zariadenia registrovali 54.722 občanov Talianska, čo bol medziročne pokles o 3500 osôb. Dôsledkom toho bol aj pokles prenocovaní. Nezlepšuje sa ani trvanie pobytu, najmä v rámci poznávacej turistiky. Talianski hostia zotrvajú na Slovensku zvyčajne iba dva dni.
Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) s cieľom priblížiť talianskej verejnosti pamätihodnosti Slovenska pripravila pre talianskych novinárov dvojtýždňovú infocestu. Začína sa v pondelok 17. augusta a je určená novinárom z významného talianskeho mesačníka o cestovaní PleinAir. Infocesta je zameraná najmä na hrady, zámky, kúpele, historické mestá a národné parky. Výstupom bude viacstranová reportáž o Slovensku.
Pestrý program začínajú talianski žurnalisti prehliadkou Bratislavy a Bratislavského samosprávneho kraja. Navštívia napr. Devín, obec Slovenský Grob a hrad Červený Kameň. Okrem najznámejších hradov si prezrú akvaparky a kúpele ako Piešťany, Trenčianske Teplice, Rajecké Teplice a Bardejovské kúpele. Absolvujú aj prehliadku historických miest ako Levoča, Bardejov a Banská Štiavnica.
Z prírodných zaujímavostí si novinári vybrali za cieľ návštevy Demänovskú ľadovú jaskyňu v Nízkych Tatrách, splav Dunajca v Pieninách, Tatranskú Lomnicu a Štrbské pleso vo Vysokých Tatrách. V pláne majú aj prehliadku Múzea Andy Warhola v Medzilaborciach a skanzen vo Vlkolínci.

Súvisiace články

Aktuálne správy