Hokejoví fanúšikovia spôsobili Dopravnému podniku Bratislava škodu za 600 000 Sk

Bratislava 12. mája (TASR) – Bujaré oslavy zlatej medaily na 66. Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji spôsobili Dopravnému podniku Bratislava (DPB) škodu v hodnote približne 600 tisíc korún.

Fanúšikovia momentálne najpopulárnejšieho športu poškodili počas uplynulej noci 39 vozidiel DPB, pričom materiálne škody sa odhadujú od 15 do 25 tisíc Sk na jednom vozidle. Až 90 % škôd sa týkalo vnútornej časti dopravných prostriedkov. Podnapití občania hádzaním kameňov a kopaním zničili umakartové stropy a steny, porozbíjali okná. Vo vyčíňaní pokračovali priaznivci hokeja aj dnes popoludní, keď rozbili na električke prechádzajúcej centrom mesta okno.

„Na vandalizmus doplatili aj nevinní, keď v sobotu večer po poškodení štyroch stojacich nočných autobusov DPB vydal nariadenie nevypraviť ďalšie nočné spoje. Polovica poškodených vozidiel nepôjde v pondelok do premávky a ľudia budú šomrať na DPB, že si nevie zabezpečiť dostatok prostriedkov na dobré fungovanie dopravy,“ skonštatoval pre TASR dispečer z DPB Milan Jajcaj. Podľa jeho slov bratislavský dopravný podnik nemá informácie o zranení cestujúcich ani svojich šoférov.

Súvisiace články

Aktuálne správy